Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση του ISIS στην Συρία

Τέσσερις αμερικανοί, ανάμεσά τους δύο στρατιώτες κι ένας πολιτικός υπάλληλος του Πενταγώνου, έχασαν την ζωή τους σε πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Συρία.

Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους αμερικανικού προσωπικού στην Συρία από τότε που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε την απόσυρση των περίπου 2.000 στρατιωτών που υπηρετούν στην χώρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν υποστήριξε πως οι αμερικανοί νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον πέντε, κι ότι συνολικά τα θύματα είναι περίπου 20.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, αψηφώντας τις διαβεβαιώσεις του κ. Τραμπ πως οι τζιχαντιστές έχουν αποδυναμωθεί δραστικά.

Το χτύπημα, σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Μανμπίτζ, στην βορειοανατολική Συρία, στην περιοχή όπου οι αμερικανοί στρατιώτες λειτουργούν ως ανάχωμα ανάμεσα στους κούρδους αντάρτες και στον τουρκικό στρατό.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, δήλωσε πως ο κ. Τραμπ έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

Εκπρόσωπος της αντι-τζιχαντιστικής συμμαχίας σημείωσε πως οι αμερικανοί στρατιώτες εκτελούσαν περιπολία ρουτίνας στην πόλη.
Πηγή: skai.gr