Κλείσιμο

Πάνω από 110 οι νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία στην Ιαπωνία

Διαστάσεις τεράστιας τραγωδίας προσλαμβάνει η καταστροφική κακοκαιρία που έχει πλήξει την τελευταία εβδομάδα την Ιαπωνία.

Τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους έως τώρα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση NHK. Πρόκειται για τις πλέον πολύνεκρες καταστροφές από το 1983, όταν ισχυρές βροχές στοίχισαν την ζωή σε 117 ανθρώπους.

Ο απολογισμός ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα πιο βαρύς καθώς 61 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ενώ τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα νερά έχουν τσακίσει ή παρασύρει ξύλινα σπίτια.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες, με τις Αρχές να προειδοποιούν πως οι πτώσεις βράχων και λάσπης μπορεί να συνεχιστούν και μετά την αποδυνάμωση της κακοκαιρίας.

Σχεδόν 13.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτροδότηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ενώ η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας από σήμερα Δευτέρα έχει εγείρει ανησυχίες ότι οι πλημμυροπαθείς θα αντιμετωπίσουν κινδύνους λόγω έλλειψης τρεχούμενου νερού.

Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Χιροσίμα, όπου το Σαββατοκύριακο τα νερά πλημμύρισαν οικιστικές ζώνες, γεμίζοντας τους δρόμους με ξεριζωμένα δέντρα και λάσπη.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει διευρύνει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, κινητοποιώντας 73.000 στρατιώτες και διασώστες.
Πηγή: skai.gr