Κλείσιμο

Οικογένεια με τέσσερα παιδιά πραγματοποίησε τις επιθέσεις στην Ινδονησία

Μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά βρίσκεται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν το πρωί σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, την Σουραμπάγια, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Από τα χτυπήματα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι, οι έξι καμικάζι και επτά πολίτες, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό. Ακόμα 41 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε από την μητέρα της οικογένειας, η οποία συνοδευόταν από τις δύο κόρες της, 9 και 12 ετών.

Σχεδόν ταυτόχρονα ο πατέρας εμβόλισε με «παγιδευμένο» αυτοκίνητο την πύλη μιας άλλης εκκλησίας, ενώ οι δύο έφηβοι γιοι της οικογένειας – 16 και 18 ετών – επιτέθηκαν στον τρίτο ναό επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτες και κουβαλώντας βόμβες.

Την ευθύνη διεκδικεί το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο την τελευταία διετία προσπαθεί να διεισδύσει στην Ινδονησία, την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο.

Η Αστυνομία εκτιμά πως τα χτυπήματα ενορχηστρώθηκαν από την οργάνωση Τζεμάα Ανσαρούτ Νταουλά, η οποία πιστεύεται ότι εμπνέεται από το Ισλαμικό Κράτος και έχει προσελκύσει εκατοντάδες ισλαμιστές.

Πρόκειται για ανησυχητική αναζωπύρωση της βίας εναντίον της χριστιανικής μειονότητας στην Ινδονησία, με διεθνή μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν πως πρόκειται για τις πλέον πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα τουλάχιστον από το 2005.
Πηγή: skai.gr