Υπόθεση Σκρίπαλ: Στήριξη Τραμπ και Μέρκελ στη Μέι έναντι της Ρωσίας

Τη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε η Τερέζα Μέι ως προς τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει σε αντίποινα για τη θεωρούμενη ρωσική ανάμιξη στην επίθεση κατά του Σεργκέι Σκρίπαλ.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός εξέθεσε στον Αμερικανό Πρόεδρο τα συμπεράσματα των χημικών εξετάσεων που έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα περί «εξαιρετικά πιθανής» ρωσικής ενοχής στην υπόθεση.

Ο Πρόεδρος Τραμπ είπε ότι «οι ΗΠΑ είναι με το Ηνωμένο Βασίλειο, ως το τέλος», συμφωνώντας ότι η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις για το πώς χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη νευροτοξική ουσία επί βρετανικού εδάφους.

Λίγο νωρίτερα η κα Μέι είχε επικοινωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος συμφώνησε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ενιαία και συντονισμένη απάντηση με άλλους συμμάχους έναντι της επιθετικής συμπεριφοράς της Ρωσίας.

Η κα Μέρκελ καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο μεταξύ, ως «ανεξήγητος» αντιμετωπίζεται για την ώρα από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ο θάνατος του Νικολάι Γκλουσκόφ, αυτοεξόριστου Ρώσου επιχειρηματία που ήταν στενός φίλος του δριμύτατου επικριτή του Πούτιν, Μπόρις Μπερεζόφσκι.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο - skai.gr
TAGS: Ρωσία