Με δική της NAVTEX απαντά στην Άγκυρα η Λευκωσία

Με δική της NAVTEX απαντά η Λευκωσία στη NAVTEX της Άγκυρας. Το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι εξέδωσε δική της NAVTEX, με την οποία αναφέρει ότι η τουρκική δεν έχει την έγκριση των κυπριακών αρχών.

Η Τουρκία με τη δική της NAVTEX δέσμευσε περιοχές για την περίοδο 11 με 18 Μαρτίου και 22 με 29 Μαρτίου. Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το σταθμό της Αττάλειας, η NΑVTEX αφορά διενέργεια άσκησης πολεμικού σκάφους με τη ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής.

Επίσης, η Λευκωσία εξέδωσε NΑVTEX, που δεσμεύει περιοχή εντός του οικοπέδου 10. Η κυπριακή NAVTEX τίθεται σε ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου, και δεσμεύει περιοχή εντός του οικοπέδου 10 που αφορά τις έρευνες της ExxonMobil στο συγκεκριμένο οικόπεδο, εν αναμονή της έλευσης στην κυπριακή ΑΟΖ των δύο ερευνητικών πλοίων για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας.

«Εντελώς απαράδεκτες» χαρακτηρίζει στο μεταξύ τις ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ με επίσημη δήλωσή του το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής μέσω αποστολής της στον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστο Καραολή, το Εργατικό Κόμμα αναφέρει: «Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου είναι εντελώς απαράδεκτες.

Πηγή: skai.gr