Κλείσιμο

Μέρκελ: Θα εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές διαιρέσεις

Να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες κοινωνικές διαιρέσεις στη Γερμανία δεσμεύτηκε την Κυριακή η Άνγκελα Μέρκελ στο καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, την ώρα που η ακυβερνησία στη Γερμανία συνεχίζεται και η δημοφιλία της φθίνει.

Στο μήνυμά της, η Μέρκελ υποσχέθηκε αυξημένες επενδύσεις στην ασφάλεια και την άμυνα, τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης και προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ανισοτήτων μεταξύ αστικών κέντρων και υπαίθρου.

«Ο κόσμος δεν θα μας περιμένει. Πρέπει να τώρα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που διασφαλίζουν ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να ευημερεί σε 10 και 15 χρόνια από σήμερα» ανέφερε. «Και η Γερμανία θα ευημερήσει μόνο εάν η επιτυχία της εξυπηρετεί όλους τους ανθρώπους και βελτιώνει και εμπλουτίζει τη ζωή μας» πρόσθεσε.

Η Μέρκελ, που επιδιώκει τέταρτη θητεία στην καγκελαρία, προσπαθεί να πείσει τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) να συμμετάσχουν και πάλι σε ένα «μεγάλο συνασπισμό» όπως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρόλο και τα δύο κόμματα υπέστησαν μεγάλες απώλειες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Οι ηγέτες των δύο κομμάτων θα συναντηθούν στις 3 Ιανουαρίου, με τις προγραμματικές συνομιλίες να είναι προγραμματισμένες από τις 7 έως τις 12 Ιανουαρίου.
Πηγή: _none