Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν σε βάρος του δράστη της Νέας Υόρκης

Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν σε βάρος του 27χρονου Ακαγιέντ Ουλά, ο οποίος συνελήφθη χθες στο κέντρο της Νέας Υόρκης αφότου εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με τον οποίο ήταν ζωσμένος.

Κατηγορείται για στήριξη τρομοκρατικής ενέργειας, για διατύπωση τρομοκρατικής απειλής και για παράνομη κατοχή όπλου, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter η Αστυνομία της Νέας Υόρκης. Το επόμενο διάστημα κατά πάσα πιθανότητα θα του απαγγελθούν και κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Η έκρηξη σημειώθηκε εν ώρα αιχμής στην υπόγεια διάβαση που συνδέει τον μεγάλο σταθμό λεωφορείων Πορτ Οθόριτι με το Μετρό της Νέας Υόρκης, κάτω από την κεντρική πλατεία Τάιμς Σκουέαρ.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο ίδιος ο Ουλά, μετανάστης από το Μπαγκλαντές, ενώ τρεις πολίτες που βάδιζαν κοντά του υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με τους «New York Times» ο Ουλά έχει δηλώσει στις Αρχές ότι εμπνεύστηκε από το Ισλαμικό Κράτος. Στόχος του ήταν σταθμός του Μετρό κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ ως αντίποινα για αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο 27χρονος έχει καταθέσει ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε στο διαδίκτυο κι ότι έχει ταξιδεύσει αρκετές φορές στο εξωτερικό την τελευταία πενταετία.

Οι Αρχές της Νέας Υόρκης εκτιμούν πως ο Ουλά έδρασε μόνος, κι ότι δεν έχει τοποθετήσει βόμβες σε άλλα σημεία της πόλης.

Η Αστυνομία του Μπαγκλαντές από την πλευρά της έχει ανακρίνει τη σύζυγο και άλλους συγγενείς του Ουλά, που παραμένουν ακόμα στην ασιατική χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press.
Πηγή: skai.gr