Μόσχα για Σαακασβίλι: Δεν ασχολούμαστε με άτομα που κρύβονται στις στέγες

Μεγάλη δόση ειρωνείας είχε η απάντηση ης Μόσχας στις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν ο Μιχαήλ Σαακασβίλι. Ο Σαακασβίλι κατηγόρησε τον Πούτιν ότι διαδραμάτισε ρόλο στην απαγωγή του, όπως τη χαρακτήρισε, από τους Ουκρανούς.

«Η Μόσχα δεν είναι συνηθισμένη να απαντά σε σχόλια ανθρώπων που κρύβονται τις στέγες» σχολίασε δηκτικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στην επεισοδιακή σύλληψη του Σαακασβίλι ο οποίος ανέβηκε στη στέγη του κτιρίου όπου διέμενε. Ο Γεωργιανός πολιτικός απειλούσε με αυτοκτονία, λέγοντας ότι θα κάνει άλμα θανάτου από τη στέγη.

«Έχει μια συγκεκριμένη σχέση με την πολιτική, από να τρώει τη γραβάτα του (σ.σ αναφορά σε σχετικό βίντεο που ο Σαακασβίλι έτρωγε τη γραβάτα του από νευρικότητα κατά την κρίση με τη Ρωσία το 2008) μέχρι να αναρριχάται στις στέγες, άνοιξε το δρόμο του στην πολιτική, και ο δρόμος είναι λίγο ακανθώδης… Τώρα έχει βρεθεί σε μια δύσκολη θέση» επισήμανε ο Πεσκόφ.

«Αυτός (ο Γεωργιανός πολιτικός) είναι πονοκέφαλος της Ουκρανίας και αυτό δεν θα το ευχόμασταν ούτε στον εχθρό μας», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η Μόσχα έχει «επιλέξει πλευρά» στη σύγκρουση του Σαακασβίλι με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέδρο Πόροσενκο. Τόνισε επίσης ότι η Ρωσία δεν βλέπει τον ουκρανικό λαό ως εχθρό του.

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, πρώην Γεωργιανός πρόεδρος και πρώην κυβερνήτης της Οδησσού, ο οποίος τώρα ηγείται της ουκρανικής αντιπολίτευσης με την ονομασία Κίνημα Νέων Δυνάμεων συνελήφθη την Τρίτη από τις oυκρανικές ειδικές δυνάμεις, αλλά κατάφερε να αποδράσει με τη βοήθεια υποστηρικτών του. 

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας έχει διορία 24 ωρών να παραδοθεί αυτοβούλως στις δυνάμεις επιβολής του νόμου.
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ