Ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να ξανακατέβει στις εκλογές μέσω Ευρω-δικαστηρίου

Άρχισε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων η εξέταση της προσφυγής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ζητά να ακυρωθεί η απαγόρευση εκλέγειν και εκλέγεσθαι που του έχει επιβληθεί στην πατρίδα του, την Ιταλία.

Ο πρώην πρωθυπουργός ευελπιστεί πως το Δικαστήριο θα τον δικαιώσει μέσα στους επόμενους μήνες, επιτρέποντάς του να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένο να λάβουν χώρα τον προσεχή Μάιο.

Η ιταλική Δικαιοσύνη έχει απαγορεύσει στον κ. Μπερλουσκόνι να κατέχει δημόσιο αξίωμα έως το 2019, λόγω της καταδίκης του το 2013 για φορολογικές ατασθαλίες.

Ωστόσο, ο 81χρονος Μπερλουσκόνι έχει καταφέρει να επιστρέψει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο. Το κόμμα του, το Forza Italia, είναι ο πυλώνας του κεντροδεξιού σχηματισμού που προηγείται στις έως τώρα δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του 2018.

Σημειώνεται πάντως ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων δεν αποκλείεται να λάβει την απόφασή του μετά της εκλογές. Ο κ. Μπερλουσκόνι έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματερέρλα να μην διατάξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο το χρονικό περιθώριο έως τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πέρυσι ο κ. Μπερλουσκόνι υποβλήθηκε σε εγχείριση στην καρδιά ενώ επί χρόνια θεωρούνταν πολιτικός απόκληρος, λόγω των αποκαλύψεων για τα ερωτικά πάρτι «μπούγκα-μπούγκα» που φιλοξενούσε στις βίλες του ενώ ήταν πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr