Κλείσιμο

Πιονγιάνγκ: Ο πολεμοκάπηλος Τραμπ πάει γυρεύοντας για τον Γ' Παγκόσμιο

Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το Σάββατο η Βόρεια Κορέα στον Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντάς τον «καταστροφέα» και «πολεμοκάπηλο».

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Πιονγιάνγκ, το πρώτο ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία δείχνει ότι είναι ένας «καταστροφέας». Παράλληλα, το κομμουνιστικό καθεστώς σημείωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος «πάει γυρεύοντας για Γ' Παγκόσμιο πόλεμο» στην Κορεατική Χερσόνησο, σε ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα επαγγελματικό ταξίδι από τον πολεμοκάπηλο για να εμπλουτίσει τα μονοπώλια της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας, "αρμέγοντας" τα σακιά με τα χρήματα από τους υποτελείς συμμάχους τους» σχολίασε ειρωνικά ο βορειοκορεάτης αξιωματούχος. 

«Η κατοχή πυρηνικών όπλων από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι μια δίκαιη και αναπόφευκτη επιλογή για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων του λαού μας στην ύπαρξη και την ανάπτυξη από τις αυξημένες πυρηνικές απειλές και τον εκβιασμό από τις ΗΠΑ και τις εχθρικές κινήσεις της κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας» πρόσθεσε. 

«Ο Τραμπ έκανε και πάλι την προσπάθειά του να αποξενώσει τους πολίτες μας από την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ