Για αναισθησία και ασέβεια σε βάρος νεκρού στρατιώτη κατηγορείται ο Τραμπ

Αντιμέτωπος με καταγγελίες ότι μίλησε με ασέβεια και αναισθησία στη χήρα ενός αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε πριν δύο εβδομάδες βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική βουλευτή Φρεντερίκα Γουίλσον, όταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τηλεφώνησε στη χήρα του λοχία Λα Ντέιβιντ Τζόνσον για να τη συλλυπηθεί της είπε ότι ο σύζυγός της «ήξερε» τι θα μπορούσε να συμβεί όταν κατατάχθηκε, αλλά «όταν συμβαίνει πονάει ούτως ή άλλως».

Ο κ. Τραμπ έσπευσε να διαψεύσει την καταγγελία, κατηγορώντας τη βουλευτή ότι «κατασκεύασε» την όλη υπόθεση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει «αποδείξεις» για να υποστηρίξει τη θέση του.



Ωστόσο, η καταγγελία της βουλευτού υποστηρίχτηκε από τη μητέρα του νεκρού στρατιώτη, η οποία δήλωσε στην «Washington Post» ότι ο κ. Τραμπ «έδειξε ασέβεια στον γιό» της αλλά και σε ολόκληρη την οικογένειά της.

Ο λοχίας Τζόνσον σκοτώθηκε μαζί με τρεις συναδέλφους του στις 4 Οκτωβρίου στο Νίγηρα, σε ενέδρα ισλαμιστών ανταρτών.

Ο κ. Τραμπ έχει ήδη δεχτεί κριτική για το γεγονός ότι δεν ήλθε σε επαφή με τις οικογένειες των τεσσάρων νεκρών αμέσως μετά τη θανάσιμη ενέδρα.

Ο αμερικανός πρόεδρος αντεπιτέθηκε ισχυριζόμενος ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα και πολλοί προγενέστεροι πρόεδροι δεν επικοινωνούσαν με τις οικογένειες νεκρών ενστόλων, κάτι που είναι ψευδές.
Πηγή: skai.gr