Ο άνθρωπος που απέτρεψε από αυτοκτονία ο Ερντογάν δολοφόνησε έναν άντρα

Ένα τραγικό περιστατικό που θυμίζει τουρκικό σίριαλ σημειώθηκε στην Τουρκία. Ο άνθρωπος του οποίου τη ζωή έσωσε ο Ταγίπ Ερντογάν το Δεκέμβριο του 2015 αφαίρεσε τη ζωή ενός άλλου άντρα, ο οποίος φέρεται να ήταν ο εραστής της γυναίκας του...

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Sultangazi της Πόλης στις αρχές Οκτωβρίου, όταν περίοικοι ενημέρωσαν τους πυροσβέστες ότι είδαν μια στήλη καπνού σε ένα κτίριο.

Μέσα σε ένα διαμέρισμα βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα, του Celal Doganc?k, ο οποίος δούλευε ως DJ σε χώρους διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη. Οι ανακριτές βρήκαν σημάδια που έδειχναν ότι στραγγαλίστηκε, και κατόπιν ο δράστης έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα για να καλύψει τα ίχνη του.

Ο βασικός ύποπτος στη δολοφονία ήταν ο Vezir Catras, τον οποίο έσωσε το 2015 ο τούρκος πρόεδρος. Ο δράστης ήθελε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τη γέφυρα του Βοσπόρου, και ο Ερντογάν, που έτυχε να διέρχεται από την περιοχή με τη συνοδεία του, τον παρεμπόδισε, στέλνοντας άνδρες της ασφάλειάς του.

Σε σύντομη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες, ο Catras δήλωσε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, και με παρέμβαση του προέδρου τού δόθηκε μια θέση εργασίας σε δημόσιο φορέα.

Δύο χρόνια μετά, ο Catras και δύο γνωστοί συνελήφθησαν από την αστυνομία, με τον ίδιο να ομολογεί τη δολοφονία του DJ κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας του, λέγοντας ότι το θύμα είχε ερωτική σχέση με τη σύζυγό του. Η σύζυγός του τον είχε παρατήσει από τον Απρίλιο του 2016, αφήνοντάς τον με δύο παιδιά.

Man whose suicide was prevented by Erdogan commits murder

Πηγή: skai.gr