Παρέμβαση Στέρτζον σε Μαδρίτη: Αφήστε τους Καταλανούς να ψηφίσουν!

Την παρέμβαση της πρωθυπουργού της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον προκάλεσε το δημοψήφισμα της Καταλονίας, και τα επεισόδια με δεκάδες τραυματισμούς που έχουν σημειωθεί.

Η Σκωτσέζα πρωθυπουργός, που ήταν πρωτεργάτρια του δημοψηφίσματος της Σκωτίας για ανεξαρτησία, και επιδιώκει δεύτερο μετά το Brexit, ζήτησε από την ισπανική κυβέρνηση να αφήσει τους Καταλανούς πολίτες να ψηφίσουν.

Η Στέρτζον ανάρτησε μήνυμα στο Twitter, σχετικά με τις σκηνές βίας που εξελίχθηκαν την Κυριακή πρωί σε ορισμένες περιοχές της Καταλονίας αναφέροντας πως «Μερικές από τις σκηνές σήμερα το πρωί στην Καταλονία, προκαλούν σοκ και σίγουρα δεν ήταν απαραίτητες». «Απλά, αφήστε τους ανθρώπους να ψηφίσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός, που είναι και ηγέτιδα του SNP (Σκωτικό Εθνικό Κόμμα).

Η Στέρτζον, μάλιστα, έκανε retweet ένα μήνυμα του πρώην άσου του βρετανικού ποδοσφαίρου Γκάρι Λινέκερ που παρουσιάζει βίντεο με την ισπανική αστυνομία να βάλλει κατά των διαδηλωτών με πλαστικές σφαίρες. «Πραγματικά απαίσιες σκηνές στην Καταλονία. Αηδιαστικό» σχολίασε ο Λίνεκερ.
Πηγή: skai.gr