Κλείσιμο

Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος της επίθεσης στο Παρίσι

Στα χέρια των γαλλικών Αρχών βρίσκεται ο «κύριος ύποπτος» για την επίθεση εναντίον στρατιωτών που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή του Παρισιού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για 37χρονο Αλγερινό ο οποίος δεν ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας για τρομοκρατικές διασυνδέσεις, όμως στο παρελθόν φαίνεται ότι είχε εμπλακεί στην παράνομη είσοδο μεταναστών στη γαλλική επικράτεια.

Δεν είναι γνωστό ένα έχει συνεργούς. Νωρίτερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η Αστυνομία εκτιμούσε πως έδρασε μόνος.

Ο ύποπτος συνελήφθη σε αυτοκινητόδρομο βόρεια του Παρισιού, ενώ κινούνταν προς το λιμάνι του Καλαί. Αντιστάθηκε βίαια, απειλώντας ότι είναι οπλισμένος, και τελικά οι αστυνομικοί υποχρεώθηκαν να τον πυροβολήσουν και τον τραυματίσουν ώστε να τον εξουδετερώσουν.

Ο δράστης είχε νωρίτερα ρίξει το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε μία ομάδα στρατιωτών στην κοινότητα Λεβαλουά-Περέ, τραυματίζοντας έξι μέλη της ειδικής δύναμης ασφαλείας Sentinelle, που συστάθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015 στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τρείς από τους ένστολους τραυματίστηκαν σοβαρά, όμως η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Συγχαρητήρια στις Αρχές για τη σύλληψη του «δράστη της επίθεση» έδωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με ανάρτησή στο Twitter. «Η εγρήγορση παραμένει καθήκον σε κάθε στιγμή», προσέθεσε.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, με τον κ. Κολόμπ να αναφέρει νωρίτερα ότι πρόκειται για «εσκεμμένη ενέργεια». Έως τώρα πάντως καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι ο οδηγός κινούνταν με μικρή ταχύτητα έως ότου έφτασε σε απόσταση «περίπου πέντε μέτρων» από τους στρατιώτες, όταν και επιτάχυνε.

Τόνισε πως το μέγεθος της απειλής παραμένει εξαιρετικά υψηλό στη Γαλλία, προσθέτοντας ότι πρόκειται για την όγδοη φορά που οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν γίνει στόχος από τις αρχές του 2015.

«Δειλή ενέργεια» χαρακτήρισε την επίθεση η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.
Πηγή: skai.gr