Κλείσιμο

Συμβολική επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στο Χονγκ Κονγκ

Τριήμερη επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από το 1997, όταν η Βρετανία παρέδωσε το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα.

Η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου έχει έναν εξαιρετικά συμβολικό χαρακτήρα ενώ αυτές τις μέρες διοργανώνονται επίσημοι εορτασμοί αλλά και μεγάλες διαδηλώσεις από στρατόπεδα που τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας και υπέρ του Πεκίνου.

Μόλις έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Chek Lap Kok μαζί με τη σύζυγό του Πενγκ Λιγιουάν, ο Σι, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα για πρώτη φορά, δήλωσε ότι το Χονγκ Κονγκ είναι πάντα μέσα στην καρδιά του.

«Η κεντρική κυβέρνηση του Πεκίνου υπήρξε ανέκαθεν ισχυρός υποστηρικτής του Χονγκ Κονγκ και θα συνεχίσει να το κάνει ώστε να βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη του Χονγκ Κονγκ και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων», ανέφερε ο κ. Σι.

Εν τω μεταξύ, πριν την άφιξη του Σι Τζινπίνγκ συνελήφθησαν πολλοί γνωστοί ακτιβιστές, οι οποίοι διαδήλωναν στο γλυπτό λουλούδι, έμβλημα του Χονγκ Κονγκ και δώρο από την Κίνα. Οι ακτιβιστές μάχονται εδώ και χρόνια καθώς διεκδικούν μεγαλύτερη πολιτική αυτονομία για το Χονγκ Κονγκ.

Σήμερα πολλοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης είναι κλειστοί καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα γίνουν νέες διαδηλώσεις και επεισόδια με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Χονγκ Κονγκ. 
Πηγή: skai.gr