Κλείσιμο

Η Κίνα «αδειάζει» Τραμπ στηρίζοντας τη συμφωνία του Παρισιού

Τις δεσμεύσεις της σε σχέση με τη συμφωνία για το κλίμα υποστηρίζει σήμερα ότι θα τηρήσει η Κίνα, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος το βράδυ θα ανακοινώσει σύμφωνα με τα δημοσιεύματα την απόσυρση της χώρας του από τη συμφωνία για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ δήλωσε σήμερα από τη Γερμανία όπου παρευρέθη πως η κλιματική αλλαγή είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τη χώρα του. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Κίνα αναμένει και από τις άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα.

«Ως μια μεγάλη αναπτυσσόμενη χώρα έχουμε χρέος απέναντι στη διεθνή κοινότητα και θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε την κλιματική αλλαγή», τόνισε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

«Η αποτελεσματικότητα των δεσμεύσεων της συμφωνίας δεν θα είναι η ίδια αν δεν συμμετάσχουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές» αναφέρει το Κρεμλίνο σε σημερινή του ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την υποστήριξή του στη συμφωνία για το κλίμα που υπέγραψε ο Πούτιν στο Παρίσι.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 10.00 το βράδυ ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει την επίσημη απόφασή του σχετικά με τη συμφωνία για το κλίμα που υπεγράφη το 2015 στο Παρίσι. 

«Στο μέλλον θα κάνουμε περισσότερα με την Κίνα από ό,τι με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή θα είναι μια λάθος εξέλιξη πιστεύω. Αλλά δεν μπορώ να το εμποδίσω από το να συμβεί», τόνισε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.



Πηγή: skai.gr