Κλείσιμο

Βρετανία: «Το λάπτοπ στη βαλίτσα» για πτήσεις από 6 μουσουλμανικές χώρες

Σε απαγόρευση των τάμπλετ και των φορητών υπολογιστών μέσα στην καμπίνα των επιβατικών αεροπλάνων, για πτήσεις που έχουν απογειωθεί από έξι χώρες προς το Ηνωμένο Βασίλειο, προχώρησε η βρετανική κυβέρνηση.

Οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν από Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο, Τυνησία και Σαουδική Αραβία, δε θα επιτρέπεται να μεταφέρουν φορητούς υπολογιστές και τάμπλετ, μέσα στην καμπίνα, και θα υποχρεώνονται, αντ' αυτού, να τις βάζουν στις βαλίτσες τους. Τα κινητά τηλέφωνα, θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται, μέσα στην καμπίνα, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης ενώ από την απαγόρευση αναμένεται, τελικώς, να εξαιρεθούν οι πιλότοι των αεροσκαφών.

O περιορισμός αφορά σε συσκευές που έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις από 16x9,3x1,5 εκατοστά.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί παρόμοια απαγόρευση από πλευράς των ΗΠΑ, για τπτήσεις που προέρχονται από το Κάιρο, το Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, το Μαρόκο, τη Σαουδική Αραβία, την Ντόχα και την Κωνσταντινούπολη.

Το νέο μέτρο διατάχθηκε από την ίδια την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, μετά από συναντήσεις που είχε με στελέχη των αεροπορικών εταιριών. Η ρύθμιση θα τεθεί σε πλήρη ισχύ εντός των επόμενων ημερών.

«Τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας θα προκαλέσουν μερικές δυσκολίες για κάποιους επιβάτες ορισμένων πτήσεων και κατανοούμε την ενόχληση που μπορεί να προκαλέσουν, αλλά προτεραιότητά μας θα παραμένει πάντα η ασφάλεια των Βρετανών πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της κυβέρνησης.



Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας