Τσαβούσογλου: Αντίποινα κατά της Ολλανδίας μέχρι να απολογηθεί

Η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα εναντίον της Ολλανδίας μέχρι η τελευταία να απολογηθεί σε διπλωματικό επίπεδο δήλωσε ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της διπλωματικής κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία, από τη στιγμή που η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε την προσγείωση της πτήσης του Τσαβούσογλου στην Ολλανδία και στη συνέχεια απέλασε την Τουρκάλα υπουργό Οικογενειακών υποθέσεων, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά.
  
Η Φατμά χαρακτήρισε την απέλαση της χυδαία και σκληρή ενώ παράλληλα η Τουρκία προειδοποίησε την Ολλανδία ότι θα απαντούσε με τον σκληρότερο δυνατό τρόπο σε αυτά τα γεγονότα.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους επί γαλλικού εδάφους, πριν εμφανιστεί δημοσίως σε μία ομιλία του στην πόλη Μες της βορειοδυτικής Γαλλία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι περιμένει από τις ευρωπαϊκές χώρες να καταδικάσουν την φασιστική πράξη της Ολλανδίας, ενώ το ίδιο δήλωσε και η τουρκική προεδρία.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκλιμακωθεί η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, υπογράμμισε ωστόσο ότι η Ολλανδία δεν πρόκειται να επιτρέψει στον εαυτό της να εκβιάζεται.
Πηγή: skai.gr