Μυστική συνάντηση Αμόν με Μελανσόν αναζωπυρώνει τις φήμες για συνεργασία

Μυστική συνάντηση σε εστιατόριο του κεντρικού Παρισιού είχαν το βράδυ της Παρασκευής ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την γαλλική προεδρία Μπενουά Αμόν και ο ηγέτης της κομμουνιστικής αριστεράς Ζαν-Λουκ Μελανσόν, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Έως τώρα δεν υπάρχουν διαρροές σχετικά με το τι ειπώθηκε στο δείπνο, όμως η συνάντηση αναζωπυρώνει το ενδεχόμενο κοινής καθόδου της γαλλικής αριστεράς στις προεδρικές κάλπες του Απριλίου-Μαΐου, σενάριο που θα άλλαζε το προεκλογικό τοπίο.

Η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε από καμία από τις δύο πλευρές, όμως έγινε γνωστή μέσω διαρροών της Σοσιαλιστικής πλευράς στον ιστότοπο Diacritik. Φέρεται να διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Οι δύο άνδρες αναχώρησαν χώρια από το εστιατόριο.

Το ραντεβού Αμόν-Μελανσόν έρχεται λίγες ημέρες αφότου οι δύο άνδρες δήλωσαν δημόσια πως είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις, οι κύριοι Αμόν και Μελανσόν απολαμβάνουν αθροιστικά ένα από τα υψηλότερα ποσοστά, κάτι που σημαίνει ότι κοινή κάθοδος της γαλλικής αριστεράς θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές.

Εάν δεν υπάρξει συνεργασία Σοσιαλιστών και κομμουνιστών οι δημοσκοπήσεις θέλουν την ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν να κερδίζει τον πρώτο γύρο, στις 23 Απριλίου, όμως να ηττάται στον αποφασιστικό δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, είτε από τον κεντροαριστερό Εμμανουέλ Μακρόν είτε από τον δεξιό Φρανσουά Φιγιόν – που είναι περίπου ισοδύναμοι.
Πηγή: skai.gr