Κλείσιμο

Δανοί ακροδεξιοί μοιράζουν «εισιτήριο χωρίς επιστροφή» σε μετανάστες

Έντονες επικρίσεις δέχεται ακροδεξιό κόμμα στη Δανία, καθώς μοίρασε σε ανεπιθύμητους «αγνώστους» και «ξένους» φυλλάδια που μοιάζουν με «εισιτήριο χωρίς επιστροφή» για πτήσεις εκτός της Σκανδιναβικής χώρας. Τα φυλλάδια περιλαμβάνουν επίσης αραβικά κείμενο που λέει στους παραλήπτες: «να έχετε ένα καλό ταξίδι στο σπίτι».



Τα φυλλάδια μοιράστηκαν από το Κόμμα των Δανών (Danskernes Parti) σε προάστιο της Κοπεγχάγης (Brondby Strand), όπου 60% των κατοίκων είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς.  «Στους άγνωστους/ξένους στο Brondby Strand, από το Κόμμα των Δανών» αναγράφεται στο εισιτήριο.

Το εισιτήριο σημειώνει ως «προορισμό του ταξιδιού» το «Langtbortistan» (σε ελεύθερη μετάφραση «Πολυμακριστάν»). Το «εισιτήριο» μοιράστηκε στα ταχυδρομικά κουτιά όσων κατοίκων στο προάστιο που δεν έχουν δανικά ονόματα.



Το κόμμα μοίρασε μάλιστα και ψεύτικη επιταγή ύψους 16 δισεκατομμυρίων κορωνών (περί τα 2 δισ. ευρώ), το οποίο, όπως ισχυρίζεται είναι το ποσό θα εξοικονομήσει η χώρα από την απέλαση των ξένων.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το ακροδεξιό κόμμα μοίρασε 137 λακ μαλλιών με την ετικέτα «Σπρέι ασύλου» «για την προστασία των γυναικών από μετανάστες».

Πηγή: skai.gr