Μιανμάρ: Οι αρχές σκότωσαν πάνω από 1.000 Μουσουλμάνους

Οι αρχές της Μιανμάρ πιθανόν να έχουν σκοτώσει πάνω από 1.000 Μουσουλμάνους Ροχίνγκια κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιχείρησης καταστολής της μειονοτικής ομάδας δήλωσαν δύο αξιωματούχοι του ΟΗΕ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Τον Ιανουάριο είδε το φως της δημοσιότητας ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίο φαίνονται αστυνομικοί να βασανίζουν και να χτυπούν Ροχίνγκια στην Πολιτεία Ραχίν.

Η κυβέρνηση της Μιανμάρ ανακοίνωσε τη σύλληψη πολλών αστυνομικών μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που δείχνει τις δυνάμεις ασφαλείας να χτυπούν χωρικούς που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα των Ροχίνγκια στην πολιτεία Ραχίν.

Οι αρχές ασφαλείας της Μιανμάρ έχουν διαπράξει μαζικούς φόνους και βιασμούς εκατοντάδων μουσουλμάνων Ροχίνγκια και έχουν κάψει τα χωριά τους από τις αρχές Οκτωβρίου οπότε ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά της μειονότητας αυτής μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε αστυνομικά τμήματα της Ραχίν, ανέφερε εξάλλου ο ΟΗΕ σε έκθεσή του.

Πηγή: skai.gr