Βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Φλόριντα

Βίντεο που εικονίζει τη στιγμή που ο δράστης της επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο του Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα ανοίγει πυρ έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό σάιτ TMZ.

Στο βίντεο, ο 26χρονος δράστης Εστεμπάν Σαντιάγκο φαίνεται να βαδίζει αγέρωχος δίπλα σε κυλιόμενο διάδρομο παραλαβής αποσκευών. Ξαφνικά βγάζει το όπλο από το παντελόνι του και στη συνέχεια να πυροβολεί τρεις φορές, προτού βγει τρέχοντας από το πεδίο της κάμερας.

Οι ταξιδιώτες που βαδίζουν πίσω του αρχικά σαστίζουν, πανικοβάλλονται και στη συνέχεια προσπαθούν να βρουν καταφύγιο, ακόμα και πίσω από καροτσάκια για βαλίτσες.

Το FBI, που ερευνά την επίθεση δεν έχει επιβεβαιώσει τη γνησιότητα του υλικού.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από τα πυρά του Σαντιάγκο. Ο αρχικός επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για οκτώ τραυματίες, όμως στη συνέχεια αναθεωρήθηκε προς το καλύτερο.


Πηγή: TMZ

Ο 26χρονος, που στο παρελθόν είχε υπηρετήσει σε δυνάμεις της Εθνοφρουράς στο Πουέρτο Ρίκο και στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει πρωτίστως την κατηγορία της θανατηφόρας βιαιοπραγίας σε διεθνές αεροδρόμιο, που επισύρει έως και τη θανατική ποινή. Τη Δευτέρα θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ενώπιον δικαστηρίου.

Ο Σαντιάγκο έχει καταθέσει πως σχεδίασε την επίθεση, αγοράζοντας εισιτήριο χωρίς πτήση επιστροφής και τελικό προορισμό το Φορτ Λόντερντεϊλ. Οι Αρχές δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο επέλεξε ως στόχο τον συγκεκριμένο αερολιμένα.

Οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όμως ο Σαντιάγκο στο παρελθόν είχε εξεταστεί για ψυχολογικά προβλήματα.

Το φθινόπωρο προσήλθε μόνος του σε γραφείο του FBI στην Αλάσκα συμπεριφερόμενος παράξενα. Στον μετέπειτα ψυχιατρικό έλεγχο δήλωσε ότι άκουγε φωνές και ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας.
Πηγή: skai.gr