Διακομματική ερευνητική επιτροπή για το ρωσικό χάκινγκ ζητούν αμερικανοί Γερουσιαστές

Τη σύσταση διακομματικής ερευνητικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει τους ισχυρισμούς της Ουάσινγκτον ότι η Ρωσία και άλλες χώρες προσπάθησαν να επέμβουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ζητούν τέσσερις αμερικανοί γερουσιαστές.

Ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Τσαρλς Σούμερ, μελλοντικός επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας, δήλωσε ότι μαζί με τον Δημοκρατικό Τζακ Ριντ και τους Ρεπουμπλικανούς Τζον ΜακΚέιν της Αριζόνα και Λίντσεϊ Γκράχαμ της Νότιας Καρολίνα θα δώσουν στη δημοσιότητα κοινή επιστολή για τη σύσταση της επιτροπής.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχουν κατηγορήσει ευθέως τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν ότι καθοδήγησε ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του Δημοκρατικού κόμματος και της υποψήφιάς του, Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να υποστηρίξει τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, ο κ. Ομπάμα έχει διαμηνύσει πως η Ουάσιγκτον θα προβεί σε ανάλογα αντίποινα κατά της Ρωσίας, όταν και όπως επιλέξει.

Ο κ. Τραμπ έχει απορρίψει τις καταγγελίες του Λευκού Οίκου.

Η Μόσχα από την πλευρά της έχει καλέσει την Ουάσιγκτον να σταματήσει να μιλά εάν δεν προσφέρει καμία απόδειξη για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της.
Πηγή: skai.gr