«Καρδιολογικό συμβάν» υπέστη ο Ντεμιρτάς στη φυλακή την ώρα των επιθέσεων

Kαρδιολογικό επεισόδιο υπέστη το Σάββατο ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος. To συμβάν σημειώθηκε την ημέρα της αιματηρής διπλής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη με τουλάχιστον 44 νεκρούς.

Σύμφωνα με το κουρδικό κόμμα ο Ντεμιρτάς είχε σπασμούς. Το HDP θα κάνει αίτηση στον τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο για την εξέταση του Ντεμιρτάς σε ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο και από μη προκατειλημμένους γιατρούς.

Ο Ντεμιρτάς συνελήφθη στις αρχές Νοεμβρίου μαζί με τη συμπρόεδρο του HDP Φιγκέν Γιουξεκντάγ και ακόμη 13 βουλευτές . «Μπορούν να με κρεμάσουν στην πλατεία Ταξίμ… Είμαι έτοιμος να βάλω την υπογραφή μου σε μια τέτοια διαταγή εφόσον επιτευχθεί η ειρήνη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Νωρίτερα, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε 
πογκρόμ συλλήψεων για τη διπλή επίθεση, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και στελέχη του κουρδικού κόμματος. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένως κατηγορήσει το HDP για συνεργασία με το PKK. Το HDP είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο τουρκικό κοινοβούλιο, με 81 έδρες, καθώς το ψήφισαν και τούρκοι πολίτες. 

Πηγή: skai.gr - Στέλιος Κάνδιας