Για «γρήγορη ανακατάληψη» της Μοσούλης κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Μπορεί οι ιρακινές δυνάμεις να χρειαστεί να πασχίσουν πολύ για την ανάκτηση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος όμως αυτό μπορεί να γίνει προτού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αναλάβει επισήμως τα ηνία της χώρας τον Ιανουάριο του 2017 επεσήμανε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ σύμφωνα με το Reuters.  

Στην μάχη που δίνεται για την ανακατάληψη της Μοσούλης η οποία ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου συμμετέχουν 100.000 ιρακινoί στρατιώτες, δυνάμεις ασφαλείας των Κούρδων καθώς και σιίτες πολιτοφύλακες, ενώ υποστήριξη από έδαφος και αέρα παρέχει ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ

Η ανακατάληψη της Μοσούλης, της μεγαλύτερης πόλης που βρίσκεται υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους θα αποτελέσει εξέλιξη υψίστης σημασίας που θα ανατρέψει τα δεδομένα στο Ιράκ και στη Συρία.

Ενώ αρχικά οι τζιχαντιστές υπαναχώρησαν, τις τελευταίες ημέρες ξαναχτύπησαν εκμεταλλευόμενοι τις καιρικές συνθήκες και την συννεφιά που δυσχεραίνει τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

Παρά τις τελευταίες κινήσεις του Ισλαμικού Κράτους οι ιρακινές δυνάμεις δήλωσαν ότι συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος ενάντια των τζιχαντιστών οι οποίοι εξακολουθούν να κατέχουν τα τρία τέταρτα της μεγαλύτερης και βορειότερης πόλης του Ιράκ.
Πηγή: skai.gr