Κλείσιμο

Μεγάλη Βρετανία: Ο Πωλ Νούταλ στο πηδάλιο του Ukip

Ο πρώην λέκτορας ιστορίας, Πωλ Νούταλ αναδείχτηκε ο νέος ηγέτης του ευρω-σκεπτικιστικού, δεξιού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (Ukip), επικρατώντας με 62,2% της Σούζαν Έβανς και του Τζον Ρις Έβανς.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η ευρωβουλευτής Ντάιαν Τζέιμς ανακοίνωνε την παραίτησή της από την ηγεσία του κόμματος, υποστηρίζοντας πως δεν διέθετε «επαρκή εξουσία» αφού δεν απολάμβανε την στήριξη των κομματικών στελεχών που χρειαζόταν για να προωθήσει τις αλλαγές που θεωρούσε απαραίτητες.

Στις 18 Οκτωβρίου αποχωρούσε από το κόμμα και το επικρατέστερο, τότε, φαβορί, ο ευρωβουλευτής Στίβεν Γουλφ, μετά από διαπληκτισμό του με άλλον ευρωβουλευτή του κόμματος.

Η Νταϊάν Τζέιμς είχε διαδεχθεί τον Νάιτζελ Φαράτζ στην ηγεσία του UKIP μόλις για 18 ημέρες, πριν παραιτηθεί, αφήνοντας εκ νέου ακέφαλο το κόμμα.

Ο Πωλ Νούταλ έχει δημοσίως τεθεί εναντίον των εκτρώσεων και έχει στο παρελθόν προτείνει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επαναφορά της θανατικής ποινής για ειδικές κατηγορίες εγκληματιών, όπως τους δολοφόνους ανηλίκων.

Πηγή: skai.gr