Ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ «πιέζει» τον μακελάρη αδερφό του να μιλήσει

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αδερφό του είχε ο φυλακισμένος τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους και μόνος επιζών των τρομοκρατικών επιθέσεων του περασμένου Νοέμβρη, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Την περασμένη εβδομάδα οι δύο δικηγόροι του Αμπντεσλάμ ανακοίνωσαν ότι δεν θα εκπροσωπούν πια τον πελάτη τους καθώς ο ίδιος παρέμενε σιωπηλός και αρνείτο να συνεργαστεί με την έρευνα των αρχών.

«Ζήτησα από τον αδερφό μου να συνεργαστεί με τις αρχές και να μιλήσει» είπε ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL. Συμπλήρωσε ότι αυτός, όπως και όλος ο κόσμος, θέλει να μάθει τι ακριβώς έγινε πριν και μετά τις επιθέσεις στις οποίες 130 άνθρωποι δολοφονήθηκαν.

Ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ δήλωσε πως διαπίστωσε ότι ο αδερφός του έχει κλειστεί σε μεγάλο βαθμό στον εαυτό του και μοιάζει να είναι περισσότερο ριζοσπαστικοποιημένος από πριν. 

Είπε επίσης ότι η στάση του αυτή και η σιωπή του καθιστά ακόμα πιο δύσκολο για τις οικογένειες των θυμάτων να «χωνέψουν» όλα όσα έγιναν και ότι θα ήταν πολύ απογοητευτικό για όλους αν αρνείτο να καταθέσει στη δίκη του. 

Σημειώνεται ότι το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από τις σχεδιασμένες επιθέσεις του Παρισιού και ότι ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη από τις αρχές τον Μάρτιο στις Βρυξέλλες ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Παρίσι. Από τότε που πήγε στο Παρίσι δεν έχει μιλήσει ενώ είναι ιδιαίτερα πιεσμένος όπως λέγεται καθώς στο κελί του υπάρχει κάμερα που τον παρακολουθεί όλο το 24ωρο. 

Στις επιθέσεις του Νοεμβρίου συμμετείχε ακόμα ένα μέλος της οικογένειας Αμπντεσλάμ, ο Μπραίμ, ο οποίος και ανατινάχτηκε. 

Πηγή: skai.gr