Κλείσιμο

«Πειρατής» θα πληρώσει 1,12 εκατ. δολάρια στην 20th Century Fox

Πρώην εργαζόμενος σε κινηματογραφικό στούντιο της Καλιφόρνια, καταδικάστηκε να αποζημιώσει με 1,12 εκατομμύρια δολάρια την 20th Century Fox επειδή διαμοίρασε παρανόμως στο διαδίκτυο, τις ταινίες "The Revenant" και "The Peanuts Movie".

Ο Γουίλιαμ Κάιλ Μοράριτι, είχε κατηγορηθεί τον Φεβρουάριο για την υποκλοπή και το παράνομο «ανέβασμα» των δύο ταινιών στην συνδρομητική «πειρατική» ιστοσελίδα, Pass the Popcorn.
Για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε να πληρώσει 1,12 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία παραγωγής ενώ του επιβλήθηκε, επιππλέον, και κατ’ οίκον περιορισμός για οχτώ μήνες.

H βαρύτητα της ποινής οφείλεται στο γεγονός πως ο Μοράριτι «ανέβασε» το φιλμ "The Revenant" έξι μέρες πριν την πρεμιέρα της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες. Για τις επόμενες έξι εβδομάδες, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες κατέβασαν τις ταινίες στους προσωπικούς υπολογιστές τους.

Οι οικονομικές απώλειες για την 20th Century Fox από την πράξη αυτή του Μοραρίτι, εκτιμάται ότι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Το δικαστήριο έκρινε πως το γεγονός ότι ο Μοράριτι δούλευε για κινηματογραφικό στούντιο ήταν ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας. « Η βιομηχανία του κινηματογράφου δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στη νότια Καλιφόρνια. Η παράνομη πράξη του Μοράριτι προξένησε μεγάλη οικονομική ζημιά στην εταιρεία. Το γεγονός ότι ο εργαζόμενος υπέκλεψε το φιλμ ενώ δούλευε σε στούντιο κάνει το γεγονός ακόμη πιο κατακριτέα», σχολίασε το δικαστήριο.
Πηγή: Πηγή: Guardian - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας