Κλείσιμο

Στο σκαμνί η οπερατέρ που κλωτσούσε πρόσφυγες στην Ουγγαρία

Σε δίκη οδηγείται στην Ουγγαρία η εικονολήπτρια που το περσινό φθινόπωρο κινηματογραφήθηκε να περδικλώνει και να κλωτσά πρόσφυγες ενώ αυτοί έτρεχαν να ξεφύγουν από αστυνομικούς σε ένα χωράφι, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη βόρεια Ευρώπη.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, με συνέπεια η εικονολήπτρια, ονόματι Πέτρα Λάζλο, να χάσει τη θέση της στον σταθμό N1TV, ο οποίος έχει εθνικιστική γραμμή. Η νεαρή γυναίκα έχει έκτοτε απολογηθεί για τις πράξεις της, υποστηρίζοντας ότι ενήργησε σε καθεστώς πανικού.

Η Λάζλο βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, που επισύρει έως και δύο χρόνια στη φυλακή. Ωστόσο, οι εισαγγελείς συμπέραναν ότι οι ενέργειές της δεν οφείλονταν σε ρατσιστικά κίνητρα και δεν υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσουν σοβαρά τραύματα.

Η εικονολήπτρια είχε κλωτσήσει ένα κορίτσι κι έναν νεαρό άνδρα, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει τρικλοποδιά σε έναν άνδρα που έτρεχε με το παιδί του στην αγκαλιά.

Ο άτυχος άνδρας έπεσε στο έδαφος, όπως οι ούγγροι εισαγγελείς έκριναν ότι η Λάζλο δεν κατάφερε να τον περδικλώσει, αλλά η πτώση του οφειλόταν στο γεγονός ότι ένας αστυνομικός που τον καταδίωκε κατάφερε να τον αρπάξει με συνέπεια να χάσει την ισορροπία του.

Ο άνδρας με το παιδί, πρόσφυγας από τη Συρία, έχει μετεγκατασταθεί μαζί με μέρος οικογένειά του στην Ισπανία. Εργάζεται στο τεχνικό επιτελείο μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, συνεχίζοντας την καριέρα που είχε στη Συρία, όπου ήταν προπονητής.
Πηγή: skai.gr