Ρίο: Η βραζιλιάνικη Αστυνομία κράτησε δύο αμερικανούς κολυμβητές στο αεροδρόμιο

Διαστάσεις λαμβάνει η έρευνα των Αρχών της Βραζιλίας πάνω στις καταγγελίες τεσσάρων αμερικανών ολυμπιακών κολυμβητών ότι έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας τα ξημερώματα της Κυριακής, με την έρευνα πάντως να στρέφεται πλέον ξεκάθαρα στους αμερικανούς αθλητές.

Το βράδυ της Τετάρτης βραζιλιάνοι αστυνομικοί σταμάτησαν στο αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο δύο από τους κολυμβητές, τους Γκούναρ Μπεντζ και Τζάκ Κόνγκερ, ενώ είχαν ήδη επιβιβαστεί στην πτήση επιστροφής τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο αθλητές απομακρύνθηκαν από το αεροπλάνο και οδηγήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με τη δέσμευση ότι θα προσέλθουν για ανάκριση σήμερα Πέμπτη.

Η κράτηση των Μπεντζ και Κόνγκερ ήλθε λίγες ώρες αφότου βραζιλιάνος δικαστής διέταξε τη δέσμευση των διαβατηρίων δύο συναθλητών τους, των χρυσών ολυμπιονικών Ράιαν Λόχτε και Τζέιμς Φέιγκεν, εντολή που ισοδυναμεί με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Δεν είναι ακόμα γνωστό πού βρίσκονται οι Λόχτε και Φέιγκεν. Ο Λόχτε φέρεται να έχει ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ, ενώ η Ολυμπιακή Επιτροπή των των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο Φέιγκεν βρίσκεται σε επαφή με τις βραζιλιάνικες Αρχές, χωρίς να αναφέρει την τοποθεσία του.

Η έρευνα των βραζιλιάνικων Αρχών πηγάζει από τις αντιφάσεις που διαπιστώθηκαν στις καταθέσεις των τεσσάρων αθλητών σχετικά με τη ληστεία που κατήγγειλαν, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα ενώ επέστρεφαν με ταξί στο Ολυμπιακό Χωριό μετά από διασκέδαση.

Μία από τις αντιφάσεις αφορά τον αριθμό των ληστών. Ο Λόχτε δήλωσε ότι οι αθλητές ακινητοποιήθηκαν από έναν ένοπλο, ο οποίος μάλιστα έφερε σήμα της Αστυνομίας. Από την πλευρά του, ο Φέιγκεν έκανε λόγο για πολλούς δράστες. Μαζί τους στο ταξί βρίσκονταν οι Μπεντζ και Κόνγκερ.

Οι Αρχές αμφιβάλλουν ακόμα σχετικά με τις κινήσεις των κολυμβητών εκείνο το βράδυ.

Πλάνα που δημοσίευσε η βρετανική «Daily Mail» δείχνουν ότι οι Λόχτε και Φέιγκαν έφτασαν στο Ολυμπιακό Χωριό περισσότερες από τέσσερις ώρες αφότου έφυγαν από το πάρτι όπου διασκέδαζαν, με τον Λόχτε μάλιστα να χτυπά αστειευόμενος τον συναθλητή του.

Ο δικαστής που ζήτησε τη δέσμευση των διαβατηρίων τους, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι από τις κινήσεις των δύο πρωταθλητών δεν είναι εμφανείς οι ψυχολογικές συνέπειες μίας ληστείας.
Πηγή: skai.gr