Κλείσιμο

Γερουσιαστής Tim Scott: Με έχουν σταματήσει 7 φορές στο δρόμο τον τελευταίο χρόνο λόγω του χρώματός μου (Video)

Ο γερουσιαστής των δημοκρατικών, Tim Scott, σε σημερινή ομιλία του στη Γερουσία αποκάλυψε πως δεν έχει σημασία αν είσαι γερουσιαστής αν είσαι μαύρος.

Αναλυτικότερα ο Tim Scott τόνισε πως έχει δυστυχώς βιώσει και ο ίδιος πολλάκις, τις συνέπειες του «πολύ βαθιά ριζωμένου προβλήματος του ρατσισμού στις ΗΠΑ».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Tim Scott σημείωσε, κατά την ομιλία του πως μόνο τον τελευταίο χρόνο, τον έχουν σταματήσει αστυνομικές δυνάμεις για έλεγχο, όχι επειδή διέπραξε κάποια παράβαση αλλά απλά γιατί «συνέβη να οδηγώ ένα ακριβό αυτοκίνητο στη λάθος περιοχή και είμαι και μαύρος».
Ο κ. Tim Scott τόνισε μάλιστα πως αναγκάστηκε να πουλήσει το ακριβό αυτοκίνητό του καθώς του δημιουργούσε ζητήματα στην καθημερινότητά του.

Ο κ. Tim Scott αναφέρθηκε επίσης και σε περιστατικό το οποίο συνέβη πριν από κάποιους μήνες εντός της Γερουσίας, όταν προσερχόμενος στο κτίριο αστυνομικός της ομάδας ασφαλείας του απευθύνθηκε «με απρέπεια και ύφος» λέγοντάς του «η καρφίτσα του συγκλητικού δεν αποδεικνύει τίποτα. Θέλω να δω την ταυτότητά σου (στον ενικό...)». Όταν ο ίδιος έδειξε την ταυτότητά του ο αστυνομικός συνέχισε να τον ειρωνεύεται και όπως ο ίδιος σημειώνει του είπε «δεν ξέρω αν και η ταυτότητα είναι αυθεντική, θα πρέπει να καλέσουμε τον επικεφαλής ασφαλείας». Το ζήτημα όπως τόνισε ο κ. Tim Scott λύθηκε όταν ο επικεφαλής τηλεφώνησε για να του ζητήσει συγγνώμη αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γραφείο του γερουσιαστή αυτοπροσώπως.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του γερουσιαστή Tim Scott στο video που ακολουθεί :


Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης