Τζόνσον: Η έξοδος από την ΕΕ δεν σημαίνει με καμία έννοια ότι αφήνουμε την Ευρώπη

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει ότι «θα αφήσει την Ευρώπη», δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και κήρυκας του Brexit, Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου επισήμανε πως η απόφαση του βρετανικού λαού για αποχώρηση από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουλίου πρέπει να γίνει σεβαστή, όμως αυτό «με καμία έννοια δεν σημαίνει ότι αφήνουμε την Ευρώπη».

Εκτίμησε μάλιστα ότι ακόμα και εκτός της Ε.Ε. το Λονδίνο μπορεί να διαδραματίσει έναν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η εντύπωση και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κ. Τζόνσον είχε νωρίτερα την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του ως ΥΠΕΞ με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

«Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις σχέσεις μας με την Ευρώπη, οι οποίες, εάν οτιδήποτε, θα εντατικοποιηθούν», είπε.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έλαβα το τηλεφώνημα του υπουργού Κέρι των ΗΠΑ, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα με αυτή την ανάλυση», προσέθεσε ο κ. Τζόνσον.

Οι δηλώσεις Τζόνσον, ηγέτη της εκστρατείας του Brexit, έρχονται ώρες αφότου ο γάλλος ομόλογός του Ζαν-Μαρκ Ερό τον κατηγόρησε ότι «είπε πολλά ψέματα» στη διάρκεια της εκστρατείας πριν από το δημοψήφισμα. Εξέφρασε δε την επιθυμία να έχει έναν «ξεκάθαρο και αξιόπιστο» εταίρο.
Πηγή: skai.gr