Ο Σάντερς υπόσχεται ότι θα κάνει το παν για να ηττηθεί ο Τραμπ

Υπόσχεση ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ να ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών το φθινόπωρο έδωσε ο Μπέρνι Σάντερς, αποσαφηνίζοντας όμως ότι θα συνεχίσει στον αγώνα διεκδίκησης του Δημοκρατικού χρίσματος σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον για τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα.

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο γερουσιαστής από το Βερμόντ επισήμανε ότι πρέπει να αποτραπεί μία προεδρία «καταστροφή» του κ. Τραμπ.

«Θα εργαστώ όσο πιο σκληρά μπορώ ώστε να διασφαλίσω ότι ο Ντόλαντ Τραμπ δεν θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε.

Ωστόσο, ο κ. Σάντερς αποσαφήνισε ότι δεν θα αποσυρθεί από την προκριματική αναμέτρηση για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην περιοχή της Ουάσιγκτον, και απέφευγε ξεκάθαρα να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στήριξης της κ. Κλίντον, σε ένα έμμεσο μήνυμα ότι δεν αποσύρεται ακόμα από τον αγώνα.

Παρά ταύτα, σε ένα δείγμα κομματικής ενότητας, ο γερουσιαστής παραδέχτηκε ότι θα συναντηθεί με την κ. Κλίντον ώστε να «να δούμε πώς μπορούμε να δουλέψουμε μαζί», τη στιγμή που ο κ. Τραμπ προσπαθεί να ενοποιήσει τη Ρεπουμπλικανική βάση ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με μετρήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, η πρώην πρώτη κυρία και υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό αντιπροσώπων ώστε να εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα του κόμματος στο προεκλογικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, τον Ιούλιο.
Πηγή: skai.gr