Κλείσιμο

«Καταιγίδα» Μέιτζορ εναντίον του «γελωτοποιού» Τζόνσον και του Brexit

Δριμύτατη επίθεση στο στρατόπεδο που υποστηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο Συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ, κατηγορώντας την καμπάνια του Brexit ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους με «απατηλά» και «βρωμερά» επιχειρήματα.

«Δίνουν στο βρετανικό λαό έναν ολόκληρο γαλαξία από ανακριβείς και, ειλικρινά, αναληθείς πληροφορίες», δήλωσε ο κ. Μέιτζορ σε εκπομπή του BBC, όπου συγκρούστηκε με τον Μπόρις Τζόνσον, τέως δήμαρχο του Λονδίνου και επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit.

Ο κ. Μέιτζορ τόνισε ότι η πλευρά του Brexit δεν έχει εξηγήσει στο λαό τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της εξόδου από την Ε.Ε. Στάθηκε ιδιαίτερα στους ισχυρισμούς που γίνονται στο μέτωπο της μετανάστευσης, σχολιάζοντας δηκτικά ότι τα επιχειρήματα από την καμπάνια του Brexit πλέον «τείνουν προς το βρωμερό».

Προειδοποίησε ότι θα επικρατήσει «χάος» εάν οι Βρετανοί επιλέξουν να εγκαταλείψουν την ενωμένη Ευρώπη στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι η χώρα θα χάσει μεγάλο μέρος του εθνικού εισοδήματός της λόγω της επακόλουθης εξόδου από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

Ο κ. Μέιτζορ επιτέθηκε ακόμα στα επιχειρήματα του κ. Τζόνσον ότι σε περίπτωση εξόδου από την Ε.Ε. θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα που δίνει το Λονδίνο στον κοινοτικό προϋπολογισμό ώστε να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

«Αυτές οι υποσχέσεις είναι απάτη», είπε, προσθέτοντας αιχμηρά ότι στα χέρια της ομάδας Τζόνσον το NHS θα είναι όσο ασφαλές όσο ένα «χάμστερ με έναν πεινασμένο πύθωνα».

Ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλεσε τον κ. Τζόνσον «γελωτοποιό» και εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον ο πρώην δήμαρχος – που φέρεται να φιλοδοξεί να διεκδικήσει την πρωθυπουργία – θα έχει τη στήριξη της Συντηρητικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας εάν προσπαθήσει να διεκδικήσει την αρχηγεία του κόμματος, αφού θα το έχει «διαιρέσει».
Πηγή: skai.gr