Κλείσιμο

«Μεγάλη απειλή» για τους οπαδούς του Τραμπ οι πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ

Η πλειοψηφία των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τράμπ, του μοναδικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, θεωρούν ότι οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα τους από το Ιράκ και τη Συρία αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη από το Pew Research Center.

85% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι υποστηρίζονται τον Τράμπ λένε ότι οι πρόσφυγες που ξεγλιστρούν από το Ισλαμικό Κράτος είναι απειλή, αριθμός που αντιστοιχεί στο 74% των Ρεπουμπλικανών συνολικά.

Αντίστοιχα από την πλευρά των Δημοκρατικών, το 40% υποστηρίζει ότι οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα τους από αυτές τις περιοχές αποτελούν μεγάλη απειλή.

Υπενθυμίζεται ότι η εκστρατεία του Τράμπ τον περασμένο Δεκέμβρη καλούσε σε αποκλεισμό των μουσουλμάνων που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι οι εκπρόσωποι της χώρας να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Τα σχόλιά του ακολούθησαν οι μοιραίες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι και στο Σαν Μπερναντίνο από ένα ζευγάρι μουσουλμάνων που σύμφωνα με το FBI ριζοσπαστικοποιήθηκε.

Η υπόσχεση των προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να δεχθεί 10.000 Σύριους πρόσφυγες από το τέλος του έτους, προκάλεσε αντιδράσεις στον χώρο των Ρεπουμπλικανών και ανησυχίες ότι βίαιοι τζιχαντιστές θα βρουν την ευκαιρία να εισέλθουν στη χώρα.
  
Πηγή: skai.gr - Reuters