Πούτιν: Οι τρομοκράτες προσπαθούν να επεκταθούν πέρα από τη Συρία

Οι τρομοκράτες που έχουν αποκτήσει προπύργια στη Συρία και σε άλλες μεσανατολικές χώρες σκοπεύουν να επεκτείνουν την παρουσία τους και σε άλλες χώρες, προειδοποίησε σήμερα Τρίτη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδουν ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι τρομοκράτες ετοιμάζουν σχέδια ώστε να επεκταθούν και να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρες περιοχές», είπε ο κ. Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με υψηλόβαθμους ρώσους αξιωματούχους, ενώ παράλληλα επισήμανε πως διάφορες ισλαμιστικές οργανώσεις συνεχίζουν να στρατολογούν ρώσους πολίτες.

Ο κ. Πούτιν τόνισε ωστόσο πως η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αποδεικνύει ότι η Μόσχα μπορεί να επέμβει αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσει τρομοκρατικές και άλλες απειλές.

Κάνοντας μάλιστα μια έμμεση σύνδεση με τον κίνδυνο της εγχώριας τρομοκρατίας, ο ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε πως οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν φέτος αποτρέψει 20 σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, εξουδετερώνοντας 112 εγκληματίες και συλλαμβάνοντας 560 μέλη παράνομων ένοπλων οργανώσεων.

Συνεχίζοντας, ο κ. Πούτιν επισήμανε πως το Κρεμλίνο θα προχωρήσει με τα σχέδιά του για ενίσχυση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, αναβαθμίζοντας το επίπεδο εκπαίδευσης και εισάγοντας προχωρημένα συστήματα ελέγχου.

«Ο Στρατός και το Ναυτικό μας παραμένουν μια αξιόπιστη ασφάλεια για την αυτοκυριαρχία της χώρας μας. Παίζουν ρόλο στο να διασφαλίζουν την παγκόσμια και τοπική ασφάλεια», προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr