Δυο τούρκοι στρατιώτες απήχθησαν από αντάρτες του PKK

Δυο τούρκους στρατιώτες απήγαγαν φερόμενοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), όπως ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ο Στρατός, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων με των κούρδων μαχητών.

Η απαγωγή έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, όταν οι ένοπλοι σταμάτησαν ένα επιβατικό λεωφορείο που κινούνταν μεταξύ των επαρχιών Τουντσελί και Ερτζινκάν, στο ανατολικό τμήμα της Τουρκίας. Οι στρατιώτες βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δυο απαχθέντων.

Ο Στρατός δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, όμως το ιδιωτικό πρακτορείο Dogan μεταδίδει πως οι δυο αιχμάλωτοι μεταφέρθηκαν σε κοντινές ορεινές περιοχές.

Περισσότεροι από 150 τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις του PKK από τα τέλη Ιουλίου, όταν και κατέρρευσε η εκεχειρία μεταξύ της Άγκυρας και των κούρδων ανταρτών.

Στον αντίποδα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει σειρά επίγειων και αεροπορικών επιδρομών σε καταφύγια των ανταρτών, στη νοτιοανατολική Τουρκία και το βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας πολλές δεκάδες εξ αυτών.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του αντάρτικου του PKK, που άρχισε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στην περιοχή.
Πηγή: skai.gr