Οι Podemos χαιρετίζουν την εκλογή Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών

Την εκλογή του αριστερού Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία χαιρέτισε ο ηγέτης των Podemos, καθώς η Ισπανία πλησιάζει την τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

«Η νίκη του Κόρμπιν [...] είναι σπουδαίο νέο, είναι ένα βήμα προς τα μπροστά για αλλαγή στην Ευρώπη, προς όφελος των λαών», σχολίασε μέσω Twitter ο αρχηγός των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.



Ο κ. Κόρμπιν ανήκει στην παραδοσιακή και πλέον αναζωογονημένη αριστερή πτέρυγα των Εργατικών, η οποία θεωρεί τους συμβιβασμούς προς το κέντρο που έγιναν επί Τόνι Μπλερ ως πολιτική λάθος που απομάκρυνε το κόμμα από τις σοσιαλιστικές του ρίζες.

Πολλοί αναλυτές έχουν συνδέσει τη δημοφιλία Κόρμπιν με μια γενικότερη ευρωπαϊκή στροφή προς τη ριζοσπαστική αριστερά ως απάντηση στις επικρατούσες πολιτικές λιτότητας σε πολλές χώρες.

Οι Podemos ήταν πρώτο κόμμα στην Ισπανία σε πολλές δημοσκοπήσεις στις αρχές του 2015, όμως στη συνέχεια υποχώρησαν στην τρίτη θέση. Παράλληλα, υπέστησαν μια σειρά διαιρέσεων λόγω της προσπάθειας του κ. Ιγκλέσιας να τους μετακινήσει προς το κέντρο, αφήνοντας διπλωματικά πίσω ορισμένες από τις πιο αριστερές πολιτικές προτάσεις τους, όπως για τη διαγραφή χρέους.
Πηγή: skai.gr