Κλείσιμο

Νασράλα: Διεξάγουμε αγώνα επιβίωσης κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε την Κυριακή ότι το κίνημά του - καθώς και οι λαοί του Λιβάνου και της Συρίας- διεξάγουν έναν πόλεμο για την ίδια την ύπαρξή τους κατά του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ-Κάιντα.

Σε τηλεοπτική ομιλία του που προβλήθηκε στο νότιο Λίβανο, για την επέτειο των 15 ετών μετά την αποχώρηση του Ισραήλ από το Λίβανο, ο Νασράλα κάλεσε τους ηγέτες του Λιβάνου να πάρουν σαφή θέση κατά του ΙΚ και «να μην θάβουν το κεφάλι τους στην άμμο.»

Σύμφωνα με τον Νασράλα, αυτοί που ευελπιστούν στη νίκη του ΙΚ και των συνδεόμενων με την Αλ-Κάιντα ομάδων στο Λίβανο και τη Συρία «θα είναι και οι πρώτοι που θα πληρώσουν το τίμημα.»

«Οι συμμαχικές επιθέσεις δεν αποδυναμώνουν το ΙΚ» ανέφερε ο Νασράλα,, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου Πολέμου του Λιβάνου το Ισραήλ είχε πραγματοποιήσει πολύ περισσότερες εναντίον του Λιβάνου και των Παλαιστινίων.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ πρόσθεσε ότι οι ελπίδες για ουσιαστικά πλήγματα κατά των Ισλαμιστών από την Αραβική Συμμαχία είναι επίσης μηδαμινές. «Η η μόνη επιλογή είναι να στηριχθούμε στους εαυτούς μας και στους λαούς της Συρίας και του Λιβάνου» τόνισε.

«Δεν πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες του Λιβάνου από μια νίκη της Χεζμπολάχ, αλλά από μια ήττα της Χεζμπολάχ... Μια ήττα η Χεζμπολάχ θα βλάψει την ασφάλεια όλων των Λιβανέζων» τόνισε.
Πηγή: skai.gr