Κλείσιμο

Bild: Ο Λούμπιτς έκρυβε από τους γιατρούς του πως πετούσε ακόμα αεροπλάνα

Ψέματα στους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν για τα προβλήματα που είχε στο μάτι έλεγε ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης της Germanwings, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι – παρά τα προβλήματα όρασης – ακόμα πετούσε επιβατικά αεροσκάφη, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Όπως αναφέρουν οι πηγές της «Bild» ο Αντρέας Λούμπιτς έδωσε μεν πληροφορίες στους γιατρούς του για τη δουλειά του ως πιλότος, όπως ποτέ δεν αποκάλυψε το γεγονός ότι συνέχιζε να εργάζεται, λέγοντας αντίθετα πως βρίσκεται σε άδεια για λόγους υγείας.

Σύμφωνα πάντα με την «Bild», η έως τώρα έρευνα έχει αποκαλύψει πως ο 27χρονος πιλότος εμπλεκόταν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στα τέλη του 2014, όπου φαίνεται να τραυματίστηκε από το άνοιγμα του αερόσακου. Στη συνέχεια, φέρεται να παραπονούνταν για προβλήματα όρασης.

Οι εισαγγελείς που ερευνούν την τραγωδία της Germanwings πιστεύουν πως ο Λούμπιτς έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος στους πρόποδες των Γαλλικών Άλπεων. Έχει αποκαλυφθεί πως παλαιότερα είχε αυτοκτονικές τάσεις και είχε ζητήσει τη βοήθεια ψυχαναλυτών.

150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία.
Πηγή: skai.gr