Κλείσιμο

Ρωσία: «Ο Νεμτσόφ είχε δεχθεί απειλές» - Ο Πούτιν καταδίκασε τη δολοφονία του

Ο Μπόρις Νεμτσόφ, που γαζώθηκε με τουλάχιστον 7 έως 8 σφαίρες στην πλάτη την Παρασκευή την ώρα που βάδιζε στη γέφυρα του ποταμού Μόσκοβα, είχε δεχθεί απειλές στα κοινωνικά δίκτυα αρκετούς μήνες πριν τη δολοφονία του, τόνισε στο ITAR TASS το Σάββατο η βοηθός του Όλγα Βάρκινα.

Όπως τόνισε η βοηθός του,  μετά από ένα τέτοιο περιστατικό είχε γίνει καταγγελία στην αστυνομία, τοποθετώντας την καταγγελία, τοποθετώντας το περιστατικό στη χρονική περίοδο μεταξύ φθινοπώρου και Δεκεμβρίου του 2014.

Τη δολοφονία του 55χρονου Ρώσου πολιτικού, ηγετικού στελέχους της εξωκοινοβουλευτικής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης της χώρας, καταδίκασε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν κάνοντας λόγο για συμβόλαιο θανάτου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόρφ το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «πρόκληση» -η αντιπολίτευση σχεδιάζει να πραγματοποιηθεί την Κυριακή μια μεγάλη διαδήλωση στη Μόσχα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος ενημερώθηκε ταχύτατα για τη δολοφονία, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και ζήτησε από τις υπηρεσίες ασφαλείας να διερευνήσουν ενδελεχώς την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, οι άνθρωποι , καθώς έδρασαν αστραπιαία ενώ δεν απομακρύνθηκαν από το σημείο του εγκλήματος μέχρι να βεβαιωθούν ότι το θύμα είχε υποκύψει στα τραύματά του.

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ