Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον Ιορδανό πιλότο που κρατά το ΙΚ

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον Ιορδανό πιλότο που κρατείται όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς πέρασε η διορία που είχαν δώσει οι τζιχαντιστές για την ανταλλαγή του με την καταδικασμένη Ιρακινή βομβίστρια Σατζίντα αλ-Ρισάγουι.

Η προθεσμία εξέπνευσε το ηλιοβασίλεμα της Πέμπτης, με την αλ-Ρισάγουι να παραμένει κρατούμενη στις ιορδανικές φυλακές. Η αλ-Ρισάγουι έχει καταδικασθεί σε θάνατο για τη συμμετοχή της σε βομβιστική επίθεση στο Αμάν, το 2005, που στοίχισε τη ζωή σε 60 ανθρώπους.

Η αρνητική εξέλιξη επηρεάζει και τον Ιάπωνα αιχμάλωτο που κρατείται από το ΙΚ, Κέντζι Γκότο, παρά τις προσπάθειες του Τόκιο να έλθει σε συμφωνία με την ιορδανική κυβέρνηση για κάποιας μορφής ανταλλαγή κρατουμένων με τους ισλαμιστές.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να σας πω», δήλωσε χαρακτηριστικά, μετά το πέρας της διορίας, ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσίντε Σούγκα, επαναλαμβάνοντας την «ισχυρή εμπιστοσύνη» που τρέφει το Τόκιο στις ιορδανικές Αρχές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η σύζυγος του Γκότο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρακαλά τους τζιχαντιστές να μην τον εκτελέσουν.
Πηγή: skai.gr