Κλείσιμο

Ανακοίνωση-καταπέλτης κατά Ερντογάν για την «ισότητα» ανδρών-γυναικών

Κοινή ανακοίνωση-καταπέλτη με την οποία καταδικάζουν τα αμφιλεγόμενα σχόλια του τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως τα δυο φύλα δεν είναι φύσει ίσα, εξέδωσαν οκτώ οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι οργανώσεις καταδίκασαν τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου ως απόπειρα να «δυσφημιστούν δεκαετίες προσπαθειών [...] για την ισότητα των φύλων», καταγγέλλοντας επίσης πως τέτοιου είδους αντιλήψεις αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην αύξηση της βίας κατά των γυναικών.

«Απορρίπτουμε μια ρητορική που, πιστεύουμε, αποτελεί προσπάθεια να αποσυρθούν δικαιώματα που αποκτήθηκαν από τις γυναίκες πριν από σχεδόν 100 χρόνια».

Σε μια προκλητική τοποθέτηση, ο κ. Ερντογάν την Δευτέρα σχολίασε πως γυναίκες και άνδρες δεν είναι ίσες, λόγω της «διαφορετικής τους φύσης». Τόνισε πως οι γυναίκες χρειάζεται να έχουν ισότητα «απέναντι στο νόμο», παρά κανονική ισότητα, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της μητρότητας για το Ισλάμ.

«Δεν μπορείς να βάλεις γυναίκες και άνδρες σε ίσες θέσεις. Αυτό είναι κατά της φύσης, καθώς η φύση τους είναι διαφορετική», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr