Κλείσιμο

Άρση του μπλόκο στο Twitter διέταξε το ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας

Την άρση της απαγόρευσης πρόσβασης στο Twitter που έχει επιβληθεί στην Τουρκία από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας.

Ο δικαστήριο έκρινε πως η απαγόρευση παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης, και ζήτησε από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών (TIB) και το υπουργείο Επικοινωνιών να «κάνουν ό,τι είναι δυνατό» προκειμένου να άρει το μπλοκ.

Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει σχολιάσει επισήμως την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, έχει ωστόσο διαμηνύσει πως θα εφεσιβάλει προγενέστερη παρόμοια απόφαση κατώτατου δικαστηρίου της Άγκυρας.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα υλοποιηθεί η άρση της απαγόρευσης.

Η πρόσβαση στο Twitter απαγορεύτηκε στην Τουρκία στις 21 Μαρτίου, μετά από προειδοποίηση του κ. Ερντογάν πως προτίθεται να «σβήσει» το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το Twitter χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα προκειμένου να διανεμηθούν υποκλεμμένες συνομιλίες που φέρονται να αποκαλύπτουν στοιχεία για το πολύκροτο σκάνδαλο κυβερνητικής διαφθοράς, αλλά και για να συντονιστούν και να οργανωθούν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ