Κλείσιμο

Κύπρος: Πρόταση για αερολιμένα "Γλαύκος Κληρίδης" από το ΔΗΣΥ

Να μετονομαστεί ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας σε «Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας - Γλαύκος Κληρίδης» ζητεί ο ΔΗΣΥ με ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Η Κύπρος χρωστά πολλά στον Γλαύκο Κληρίδη και ένας από τους τρόπους να ανταποδώσει είναι με το να χαρίσει το όνομά του στο σημαντικότερο έργο υποδομής που διαθέτει» τονίζει το κόμμα, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Γλαύκου Κληρίδη και θέλει να τιμήσει τη μνήμη του.

Σύμφωνα
με την επιστολή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη, «ο θάνατος του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη έχει αφήσει την πατρίδα μας κατά πολύ φτωχότερη. Ολόκληρος ο κυπριακός λαός πενθεί για την απώλεια του χαρισματικού ηγέτη, η αξία του οποίου αναγνωρίζεται από πολιτικούς φίλους και αντιπάλους. Η Πολιτεία οφείλει να αποδώσει φόρο τιμής προς τον Γλαύκο Κληρίδη, ανάλογο της προσφοράς του προς τον κυπριακό λαό, γι' αυτόν τον λόγο προτείνω όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας μετονομαστεί σε ‘Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας - Γλαύκος Κληρίδης’. Η πρόταση αυτή αποτελεί, κατά την άποψή μου, τον ιδανικότερο και πλέον συμβολικό τρόπο αναγνώρισης και απόδοσης τιμής».

Ως λόγους για απόδοση
αυτής της τιμής στον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Νίκος Τορναρίτης επικαλείται ανάλογα παραδείγματα όπως το αεροδρόμιο Τζον Κένεντι στη Νέα Υόρκη, το Σαρλ Ντε Γκολ στο Παρίσι, το Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, το Κεμάλ Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, το Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ, το Τζόμο Κενυάτα στο Ναϊρόμπι κ.ο.κ. Το αεροδρόμιο Λάρνακας, προσθέτει, αποτελεί σημαντικότατο έργο υποδομής και το κυριότερο σημείο εισόδου και εξόδου της χώρας, το οποίο συμβολίζει και ταυτίζεται με την εξωστρεφή εξωτερική πολιτική του Γλαύκου Κληρίδη, που όσο κανένας άλλος Πρόεδρος έβαλε την Κύπρο στον διεθνή χάρτη μέσω της ένταξής μας στην ΕΕ, σημειώνοντας πως ο σχεδιασμός του νέου αεροδρομίου Λάρνακας ξεκίνησε επί της προεδρίας του.

Την Τρίτη, με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους, θα τελεσθεί η κηδεία του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αποφάσισε το Σάββατο το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, που συνεδρίασε απόντος του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος επιστρέφει από ταξίδι στο εξωτερικό.
Πηγή: skai.gr