Απήχθη ο επικεφαλής της μονάδας κατασκοπείας της Λιβύης

Συνεχίζεται η ένταση στη Λιβύη, καθώς, έπειτα από δύο ημέρες πολύνεκρων οδομαχιών στην πρωτεύουσα Τρίπολη, την Κυριακή οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν πως ο υπαρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών, Μουσταφά Νουρ, απήχθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νουρ, ο οποίος είναι επικεφαλής της μονάδας κατασκοπείας, απήχθη λίγη ώρα αφότου επέστρεψε στην Τρίπολη από ταξίδι στην Τουρκία.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή.

Κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, η Τρίπολη έχει μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ μίας πολιτοφυλακής που προέρχεται από την ανατολική πόλη Μισράτα και φιλοκυβερνητικών δυνάμεων. Ο κ. Νουρ προέρχεται από τη Μισράτα.

Η αιματοχυσία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, όταν μισρατινοί πολιτοφύλακες άνοιξαν πυρ κατά ενός πλήθους που ζητούσε την αποχώρησή τους από την πρωτεύουσα.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των πολιτοφυλάκων, ενώ το Σάββατο τακτικές δυνάμεις και φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες προσπάθησαν να καταλάβουν μία βάση που έχουν καταλάβει οι μισρατινοί αντάρτες.

Αντιδρώντας στο νέο κύμα βίας, οι κάτοικοι της Τρίπολης πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή γενική απεργία, ενώ διατυπώνονται παράλληλα εκκλήσεις για πολιτική ανυπακοή για να καταγγελθεί η φονική βία των δύο τελευταίων ημερών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ