Κλείσιμο

Λευκωσία: Δεν γνωρίζουμε για σενάριο ενδιάμεσης συμφωνίας για το Κυπριακό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πληροφορίες για σενάριο ενδιάμεσης συμφωνίας για το κυπριακό και ούτε της έχει τεθεί κάποια πρόταση σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Ο κύριος Στυλιανίδης σχολίαζε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Ο Φιλελεύθερος, ότι γίνονται σκέψεις για προώθηση φόρμουλας διαμόρφωσης πλαισίου λύσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι επιμένει στη σωστή προετοιμασία για επανέναρξη των συνομιλιών, διότι θέλει να γίνει με πολύ μεγάλες προοπτικές αποτελεσμάτων.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν έχει τεθεί από τον πρόεδρο Αναστασιάδη οποιαδήποτε προϋπόθεση για επανέναρξη του διαλόγου.

Άλλο, είπε, η σωστή προετοιμασία και άλλο οι προϋποθέσεις, που ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα σημειώσει στις επιστολές, τις οποίες θα αποστείλει την κατάλληλη στιγμή στους παράγοντας της διεθνούς κοινότητας.

Στο μεταξύ, η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Φρουράς και γενικότερα θέματα άμυνας, ασφάλειας και ενέργειας, τέθηκαν επί τάπητος σε ευρεία πρωινή σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά την ενεργειακή ασφάλεια και τις συνεργασίες που επιδιώκει η κυβέρνηση με γειτονικές και άλλες χώρες, ώστε να διασφαλισθεί η ενεργειακή και η θαλάσσια ασφάλεια.

Πηγή: skai.gr