Κλείσιμο

Ινδονησία: Τους περικύκλωσαν τίγρεις και έμειναν πέντε μέρες πάνω σε δέντρο

Σώοι εντοπίστηκαν πάνε σε ένα δέντρο πέντε άντρες από την Ινδονησία, που είχαν περικυκλωθεί από τίγρεις Σουμάτρας, από την περασμένη Πέμπτη.

Έξι άνδρες από την Άτσεχ είχαν στήσει παγίδες για ελάφια στο εθνικό πάρκο της Σουμάτρας - στα σύνορα της Βόρειας Σουμάτρας και της επαρχίας Άτσεχ.

Όμως στην παγίδα μπήκε ένα μικρό τιγράκι, το οποίο σκοτώθηκε.

Μετά το θάνατο του μικρού ζώου, συγκεντρώθηκαν αρκετές τίγρεις Σουμάτρας γύρω από τους άνδρες και τους επιτέθηκαν. Μάλιστα κατά την επίθεση σκοτώθηκε ένας 28χρονος.

Οι υπόλοιποι πέντε ανέβηκαν στο δέντρο και κατάφεραν να ειδοποιήσουν συγχωριανούς τους με κινητό τηλέφωνο, οι οποίοι τούς εντόπισαν, αλλά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το δέντρο, καθώς τριγύρω ήταν τέσσερις μεγάλες τίγρεις Σουμάτρας.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους συμμετείχαν δεκάδες διασώστες και η αστυνομία.

Οι άνδρες βρίσκονταν σε απομακρυσμένο μέρος, για αυτό τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν τόσες μέρες να τους προσεγγίσουν.

Ειδικοί κατάφεραν να διώξουν τις τίγρεις – που είναι προστατευόμενο είδος - και έτσι οι παγιδευμένοι άντρες μπόρεσαν να κατέβουν από το δέντρο.

Οι πέντε άνδρες μεταφέρθηκαν – αρκετά αδύναμοι - στο κοντινότερο χωριό, το οποίο απείχε περίπου έξι ώρες με τα πόδια.

Οι τίγρεις Σουμάτρας είναι είδος υπό εξαφάνιση. Βρίσκονται μόνο στο συγκεκριμένο νησί και εκτιμάται ότι ο πληθυσμός τους φτάνει τα 350 ζώα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από BBC