Ο δήμαρχος-πολεμιστής της διαφθοράς του Μόντρεαλ συνελήφθη για απάτη
Ο νέος δήμαρχος του Μόντρεαλ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Νοέμβριο με την υπόσχεση ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά, συνελήφθη τη Δευτέρα για απάτη, επιφέροντας ένα ακόμα πλήγμα στην «σημαδεμένη» φήμη της δεύτερη μεγαλύτερης πόλης του Καναδά.

Ο δήμαρχος, Μάικλ Απλεμπάουμ, αντιμετωπίζει συνολικά 14 κατηγορίες για απάτη, συνωμοσία, παράβαση εμπιστοσύνης και διαφθορά σε δημαρχικές υποθέσεις.

Ο σύλληψη του Απλεμπάουμ ήλθε λίγους μήνες αφότου ο προκάτοχός του, Τζέραλντ Τρέμπλεϊ, υποχρεώθηκε σε παραίτηση λόγω υποψιών ότι δεν αντιμετώπισε υποθέσεις διαφθοράς και παράνομων σπαταλών από το κόμμα του.

Το Μόντρεαλ όμως δεν είναι η μοναδική καναδική μεγαλούπολη που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα.

Ο δήμαρχος του Τορόντο, Ρομπ Φορντ, αντιμετωπίζει επί μήνες πλέον πίεση να παραιτηθεί, καθότι δύο μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι τον κινηματογράφησαν ενώ κάπνιζε κοκαΐνη.

Ο ίδιος ο κ. Φορντ αρνείται τις κατηγορίες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ
0 0 Bookmark

Απόρρητο