Τέσσερις αστυνομικοί και δύο άμαχοι νεκροί από ΝΑΤΟϊκό βομβαρδισμό στο Αφγανιστάν

Το θάνατο τεσσάρων αστυνομικών και δύο αμάχων προκάλεσε αεροπορικός βομβαρδισμός του NATO στην επαρχία Γκαζνί, στο ανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με δηλώσεις αφγανών αξιωματούχων.

Η αεροπορική επιδρομή έλαβε χώρα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ τοπικών αστυνομικών δυνάμεων και μαχητών Ταλιμπάν που επιχειρούν στην περιοχή.

Η Συμμαχία ερευνά την υπόθεση, καθότι οι βομβαρδισμοί με θύματα αμάχους έχουν γίνει ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα στο Αφγανιστάν, βαθαίνοντας το ρήγμα στις σχέσης μεταξύ της Καμπούλ και των συμμαχικών δυνάμεων.

«Το αεροπλάνο του ΝΑΤΟ επρόκειτο να προσφέρει βοήθεια στην αστυνομία, αλλά η βάση της βομβαρδίστηκε. Τέσσερις αστυνομικοί και δύο άμαχοι σκοτώθηκαν», δήλωσε προς το γαλλικό πρακτορείο AFP ο Φαζούλ Άχμαντ Τόλβακ, επικεφαλής της περιφέρειας Ντεχ Γιακ στην επαρχία Γκαζνί.

Όπως ανέφερε στο BBC ο εκπρόσωπος του επαρχιακού κυβερνήτη, οι αστυνομικοί ήταν ντυμένοι με πολιτικά ρούχα, γεγονός που ενδέχεται να προκάλεσε σύγχυση στους πιλότους των συμμαχικών αεροσκαφών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ